خبر سرمایه‌گذاری آمازون روی گوجک، ترسناک و دلچسب است

سرمایه گذاری آمازون روی گوجک

چند روز پیش، خبری رسید مبنی بر اینکه آمازون قصد دارد روی شرکت گوجک (Gojek) سرمایه‌گذاری کند. گوجک که یک شرکت اینترنتی مستقر در اندونزی است، کار ارسال بسته‌های درون شهری را انجام می‌دهد. طبق گزارش بلومبرگ، ظاهرا نمایندگان این شرکت‌ها در حال مذاکره و چانه زدن روی میزان سهام و مقدار سرمایه‌گذاری هستند. اما هنوز هیچ خبر رسمی از جزئیات این سرمایه‌گذاری به بیرون درز نکرده است. حتی ممکن است این سرمایه‌گذاری به کلی کنسل شود.

بیایید کمی بیشتر درباره‌ی گوجک حرف بزنیم. صنعتی که گوجک در آن کار می‌کند، همان چیزی است که ما در ایران به نام پیک موتوری می‌شناسیم و خارجی از اصطلاح Ride Hailing برای اشاره به آن استفاده می‌کنند. تقریبا می‌توان گفت که الوپیک با الهام‌گیری از مدل موفق گوجک و گرب (Grab) راه‌اندازی شده است. البته بد نیست این نکته را هم اضافه کنم که این آتش سوپراپلیکیشن هم از گور همین گوجک کوفتی بلند می‌شود. کاری که روبیکا و الوپیک و اسنپ الان دارند انجام می‌دهند، به نوعی کپی کردن سیاست این غول مستقر در جاکارتا است.

گوجک از سال ۲۰۱۵ شروع به کار کرده و حالا در ۲۰۱۹ به جایی رسیده است که آمازون قصد سرمایه‌گذاری روی آن را دارد.

گوجک از سال ۲۰۱۵ شروع به کار کرده و حالا در ۲۰۱۹ به جایی رسیده است که آمازون قصد سرمایه‌گذاری روی آن را دارد. آمازون پیش از این هم وارد صنعت لجستیک شده و فکر می‌کنم تمام سفارش‌های مشتریان فروشگاه اینترنتی‌اش را با ناوگان لجستیکی خودش ارسال می‌کند. اما حالا می‌خواهد پورتفولیوی شرکت‌هایش را از نظر صنعتی و منطقه‌ای باز هم گسترده‌تر کند و وارد بازار بزرگ جنوب شرق آسیا شود. این شرکت قبلا در حوزه‌ی تجارت الکترونیک و با سرویس آمازون پرایم وارد سنگاپور شده بود؛ منتها سرمایه‌گذاری در یک شرکت لجستیکی آسیایی برای آمازون کار جدیدی محسوب می‌شود؛ آن هم در کشوری مثل اندونزی که ۲۶۰ میلیون نفر جمعیت دارد و بزرگ‌ترین بازار منطقه‌ی جنوب شرق آسیا است.

گوجک از بازیگران اصلی لجستیک در اندونزی است. | منبع عکس: Shutterstock

آمازون پیش از این هم با تصاحب فروشگاه اینترنتی سوق (Souq) به خاورمیانه و کشورهای حوزه‌های خلیج فارس ورود کرده بود. حالا سوق کاملا در آمازون حل شده و به جای آن شاهد amazon.ae هستیم. خدا می‌داند که آمازون برای گوجک چه خوابی دیده است.

این اولین بار نیست که شرکت‌های بزرگ توی گوجک سرمایه گذاری می‌کنند. قبلا شرکت‌هایی مثل ویزا (Visa) و میتسوبیشی موتورز (Mitsubishi Motors) هم روی این شرکت حمل‌ونقل سرمایه‌گذاری کرده‌اند. حالا که خبر از سرمایه‌گذاری آمازون روی گوجک به گوش می‌رسد، ارزش این استارتاپ حوزه‌ی حمل‌ونقل بیشتر از ۱۰ میلیارد دلار تعین شده است. قبلا می‌گفتند تاریخ را برندگان می‌نویسند. حالا میزان رشد و نفوذ آمازون به جایی رسیده که می‌توانم به طرزی پیش‌گویانه‌ای بگویم آمازون تاریخ را برایمان خواهد نوشت.

منبع عکس کاور این پست، سایت Shutterstock است. عکس را نخریده‌ام. به هر حال ارزش و اعتبار عکس برای این سایت محفوظ است.

۰ ۰ رای
امتیاز کلی این نوشته
اشتراک
اعلان
guest

0 کامنت
فیدبک اینلاین
دیدن تمام کامنت‌ها