خوش به حال بچه‌های باهوش نسل جدید

بچه باهوش نسل جدید

بچه‌های این دوره و زمانه خیلی زبر و زرنگ هستند. حرف‌هایی می‌زنند که ما در زمان کودکی‌مان حتی به خواب هم نمی‌توانستیم بزنیم. همین قلمبه و سلمبه حرف زدن هم باعث می‌شود تا پدر و مادر فکر کنند بچه‌شان فوق‌العاده باهوش است و قرار است انیشتین بعدی باشد.

این موضوع همین یکی دو روز پیش، وقتی با خواهرزاده‌ام حرف می‌زدم، توجه‌ام را به خود جلب کرد. واقعا آیا بچه‌های نسل جدید تغییر کرده‌اند؟ آیا جهش ژنتیکی رخ داده است؟ آیا داریم تکامل بشر را به چشم می‌بینیم و باید به آقای داروین (Darwin) ادای احترام کنیم؟ چه اتفاقی در اطراف ما در حال رخ دادن است؟ خب، احتمال تکامل طبیعی را که هیچ‌وقت نمی‌توان رد کرد و این موضوع غیرقابل انکار است. ولی به نظر من، دلیل هوش و ذکاوت بچه‌های امروزی در این است که بیشتر در معرض توجه قرار می‌گیرند. آنها یگانه و یکتا هستند و همین خاص بودن، باعث می‌شود تا زمان بیشتری برایشان صرف شود.

بچه‌های امروزی حداقل در همین تلویزیون دولتی خودمان یک شبکه‌ی اختصاصی دارند که از صبح تا شب برایشان کارتون پخش می‌کند.

بچه‌های امروزی دسترسی‌های بیشتری به همه چیز دارند. حداقل‌اش این است که در همین تلویزیون دولتی خودمان یک شبکه‌ی اختصاصی دارند که از صبح تا شب برایشان کارتون پخش می‌کند. بخش زیادی از این کارتون‌ها از آن دنیای کودکانه‌ی قدیمی که برای ما شناخته‌شده است، فاصله گرفته‌اند و دارند از مباحث جدید حرف می‌زنند. اینترنت و ماهواره را هم که اضافه کنید، می‌بینید که پر بیراه نمی‌گویم. اینها همه از جنس دسترسی داشتن به دنیای جدید اطلاعات هستند.

از طرفی پدر و مادر این بچه‌های جدید، به مراتب باسوادتر و بروزتر از پدران و مادران نسل‌های قبل هستند. بنشینید و مقایسه کنید که والدین ما باسوداتر بودند یا والدین این بچه‌هایی که الان در حال رشد هستند. این بچه‌ها از یک طرف، والدین باسوادتری دارند و از طرف دیگر، دسترسی‌های بهتری به اطلاعات برایشان فراهم است. به نظرم در چنین شرایطی اگر باهوش نباشند، باید به سلامت‌شان شک کرد!

دختر کوچولو روبروی آکواریوم شیشه‌ای
منبع عکس: Unsplash

خواهرزاده‌ام یک تبلت دارد که مثل تمام بچه‌های این‌سنی با آن بازی می‌کند. وقتی پیش‌اش می‌روم تا ببینم مشغول انجام کدام بازی است، متوجه می‌شوم که صحبت از اینترنت است و او دارد با یک حریف آنلاین بازی می‌کند! او در سن ۵ سالگی، اینترنت را کاملا درک کرده و دنیای مجازی (واقعی) آن بیرون برایش قابل لمس است. به علاوه این شانس را هم دارد که از لذت توپ‌بازی، دوچرخه‌سواری، فعالیت‌های بدنی و بودن در کنار خانواده هم برخوردار باشد. واقعا شرایط فوق‌العاده‌ای برای دانشمند شدن او فراهم است. ولی اگر نشد هم هیچ اتفاق بدی نیفتاده است.

او یک کودک نسل جدید است و در مقایسه با ما از زندگی‌اش جلوتر است. ما هم تنها با گفتن این جمله که «بچه‌های جدید گودزیلا هستند» کمی خودمان را تسکین می‌دهیم. همین.

منبع عکس کاور این پست، سایت Unspash است.

۰ ۰ رای
امتیاز کلی این نوشته
اشتراک
اعلان
guest

1 کامنت
فیدبک اینلاین
دیدن تمام کامنت‌ها
Mahdi_f_r_z

هی چی میشد خداوند یکبار دیگه بدنیا بیاره ما رو باز هم نسلمون خیلی جدید بشه و از این آشوب درونی خلاص بشیم به امید روزهای شادی و نشاط برای همه چی بگم موفق باشید