دفتر کار جدید علی بابا چیزی فراتر از یک آفیس جذاب است

دفتر کار جدید علی بابا

امروز فرصتی شد تا از دفتر کار جدید علی بابا در کارخانه نوآوری آزادی دیدن کنم. این دفتر در آخرین سوله‌ی کارخانه‌ی نوآوری واقع شده و برای دیدن‌اش باید یک مسیر پیاده‌روی طولانی را طی کنی. اما واقعا طی کردن این مسیر به دیدن محیط کار جدید علی بابا می‌ارزد. البته همین‌طور که مسیر را طی می‌کنی، با شرکت‌های جوان و خوش‌آتیه‌ای مواجه می‌شوی که خیلی‌هایشان از زیرمجموعه‌های سرآوا هستند و دارند در کنار هم کار می‌کنند. برای خود من، دیدن تیم دیجی‌کالا نکست (Digikala Next) در این مسیر خیلی هیجان‌انگیز بود. خوش‌بختانه برای بازدید از این ساختمان و ساختمان‌های دیگر موجود در کارخانه نوآوری، نیاز به مجوز خاصی نیست و هر کسی می‌تواند درون آنها را از نزدیک ببیند.

سعی کرده‌اند از مناطق کمتر شناخته شده برای اسم‌گذاری اتاق‌ها استفاده کنند.

یکی از ویژگی‌های دفتر کار جدید علی بابا که خیلی خوب است و در نگاه اول جلب توجه می‌کند، اسم‌گذاری جالب اتاق‌ها و بخش‌ها است. اسم‌هایی که برای اتاق‌ها گذاشته‌اند از روی جاذبه‌های گردشگری ایران انتخاب شده و اتفاقا سعی کرده‌اند از مناطق کمتر شناخته شده برای اسم‌گذاری اتاق‌ها استفاده کنند. مثلا اسم یکی از بخش‌های دفتر کار جدید علی بابا «کردستان» است و برای یک اتاق از اسم «آلاشت» استفاده کرده‌اند.

نام گذاری اتاق‌ها در دفتر کار جدید علی بابا
اسم یکی از اتاق‌ها را گذاشته‌اند آلاشت؛ بله همان آلاشت که توی سوادکوه است!

توجه به حس خوب کار کردن در این دفتر جدید موج می‌زند. درست است که خبری از فوتبال دستی، بین بگ و از این قرتی‌بازی‌ها نیست؛ اما فضایی پر از نور و رنگ و انرژی را می‌بینی که جان می‌دهد تویش کار کنی. بنای این ساختمان جدید، قدیمی می‌زند و حداقل ۱۵ تا ۲۰ سال پیش ساخته شده است. اما در بازسازی جدیدی که رویش انجام داده‌اند، سعی کرده‌اند با حفظ المان‌های قدیمی از طراحی مدرن در آن استفاده کنند. مثلا یک‌جا می‌بینی که آجرهای قدیمی را رنگ زده‌اند و در کنارش از سقف کاذب خیلی شیک استفاده کرده‌اند. قبلا درباره‌ی تاثیر محیط کار در عملکرد کارمندان حرف زده بودم؛ اینجا دقیقا آن المان‌ها را پیاده کرده‌اند.

توی محیط داخلی این آفیس که قدم می‌زنی، بعضی جاها مجبور به کوهنوردی می‌شوی. ساختار این دفتر کار به شکلی است که اوج و حضیض دارد و مجبورت می‌کند بالا و پایین بروی. دلیل این تصمیم را نفهمیدم؛ اما گاهی می‌بینی که اختلاف ارتفاع ۱ متری بین محل کار دو تیم مجاور وجود دارد. شاید قصد و غرضی برای این کار داشته‌اند یا شاید می‌خواسته‌اند کارمندان را مجبور به داشتن تحرک کنند. کسی چه می‌داند؟ شاید هم جزئی از ایرادات ساختمان محسوب می‌شود.

تنها تفاوتی که دفتر جدید علی بابا با فیس‌بوک و گوگل دارد، این است که درون آن خبری از دوچرخه نیست و حیوان خانگی‌ات را هم نمی‌توانی با خودت به محل کار بیاوری.

سالن‌های بازی، سالن غذاخوری، سالن استراحت و حتی دوش و حمام هم درون دفتر کار جدید علی بابا پیدا می‌شود. ساختمان دیگر علی بابا در نزدیکی این دفتر جدید، قرار است به زودی به باشگاه بدنسازی هم مجهز شود؛ یعنی چیزی توی مایه‌های گوگل و فیس‌بوک خارجی‌ها. تنها تفاوتی که دفتر جدید علی بابا با آن ۲ شرکت دارد، این است که درون آن خبری از دوچرخه نیست و حیوان خانگی‌ات را هم نمی‌توانی با خودت به محل کار بیاوری. طبق چیزهایی که من شنیده‌ام، مجید حسینی‌نژاد اعتقاد دارد که بهترین محیط کار خاورمیانه و شمال افریقا را در ایران ساخته است. البته این آخری را شوخی کردم؛ منظورم بهترین دفتر کار در داخل کشور بود. برای آشنایی بیشتر با مجید حسینی‌نژاد بد نیست نگاهی به حرف‌های مجید در رویداد نوآفرین ۹۸ داشته باشید.

نمایی از دفتر علی بابا
دفتر جدید علی بابا در طول روز غرق در نور می‌شود.

علی‌بابایی‌ها حتی برای خود این ساختمان هم اسمی پر از امید و انرژی انتخاب کرده‌اند. اسم این دفتر کار جدید «روز اول» است و تقریبا در هم‌جواری مرکز تماس (Call Center) بزرگ این شرکت قرار دارد. اسم ساختمان مرکز تماس هم «یارا» است و طبق صحبت‌های مدیران علی بابا، ۲۴۷ نفر در آن مشغول به کار هستند. البته این عدد کاملا جنبه‌ی تبلیغاتی دارد و تابلو است که می‌خواسته‌اند با این عدد به پشتیبانی ۲۴ ساعت شبانه‌روز و ۷ روز هفته‌ای علی بابا اشاره کنند. این آخری را صرفا گفتم تا بدانید که من هم از این تکنیک‌های مارکتینگی سر درمی‌آورم!

وقتی از دفتر کار جدید علی بابا خارج می‌شوم، ساعت تقریبا ۹ شب شده و همه جا تاریک شده است. اما تعدادی از کارمندان علی بابا هنوز هم با اراده‌ی خاصی پشت میزهایشان نشسته‌اند و دارند با آرامش کارشان را انجام می‌دهند. واقعا این برند با کارمندان‌اش چکار می‌کند که چنین سطحی از تعهد در آنها به وجود می‌آید؟ فقط خدا می‌داند و مدیران علی بابا!

منبع عکس کاور این پست، خودم هستم. این دفعه خودم برایتان عکس انداخته‌ام.

۳ ۲ رای
امتیاز کلی این نوشته
اشتراک
اعلان
guest

2 کامنت
فیدبک اینلاین
دیدن تمام کامنت‌ها
جواد

خوب این برند شب عید حدود یک سوم پرسنل خود را اخراج کرد!
در صورتیکه برندهای مشابه مانند تیکیتو و فلایتیو نیروهای خود را حفظ کردند